Fysiek en mentaal in balans
 
Lichaam
Massage heeft een ontspannend en zelfregulerend effect op het lichaam.
Pijn in gewrichten leidt tot spanning op omliggend weefsel waardoor voedingsstoffen moeilijker worden opgenomen en afvalstoffen slechter worden afgevoerd.
Chronische pijn kan leiden tot verergering van klachten, slechtere genezing en psychische en gedragsproblemen: een gezonde geest in een gezond lichaam.
Bloed- en lymfecirculatie worden door massage gestimuleerd, de doorbloeding verbetert en afvalstoffen worden beter afgevoerd.  
Spierspanningen, verklevingen en littekenweefsel worden verminderd of weggenomen. Verkeerde bewegingspatronen worden doorbroken om spiergroepen te trainen en herstel te bevorderen.  
Massage brengt huid, bindweefsel, spieren, banden, pezen en gewrichten in beweging. Dit verbetert de flexibiliteit, versnelt herstel en levert een bijdrage aan het gezond functioneren van de organen.
 
Gedrag
Massage heeft effect op gedrag en kan helpen problemen op te lossen of te verminderen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pijn, hyperactiviteit, rusteloosheid, angst of reactiviteit.
Lichaam en geest in balans: massage beïnvloedt alle functies van het zenuwstelsel, laat spieren ontspannen en heeft een rustgevende werking op het hormoonstelsel.
Bij massage komen hormoonachtige stoffen vrij, endorfine en oxytocine, die het geluksgevoel positief beïnvloeden en stress verminderen.  
Pijn is een prikkel die emoties en gedrag beïnvloedt en leidt tot aangepast gedrag. Dit is gunstig als het tot snellere genezing leidt maar ongunstig als pijn chronisch wordt.  
Bewustwording over het gebruik van het lichaam wordt versterkt, waardoor concentratie, communicatie en vertrouwen verbeteren.